Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | tysk flag engelsk flag |

Region SyddanmarkTil forsiden

 Lars Wittchen Sørensen

For it-specialist Lars Wittchen Sørensen betyder fleksible arbejdstider i Region Syddanmark, at der er tid og overskud til familien.
”Fleksible arbejdstider er guld værd for min familie"

13-02-2018 | Af Ida Holten Sejbjerg

Selv naboen har bemærket, at Lars Wittchen Sørensen nogle dage kommer tidligere hjem, nu hvor han arbejder i Region Syddanmark. Her fortæller Lars om at blive rigere – ikke blot målt i kroner og øre, men af at have et meningsfyldt arbejde, der kan kombineres med familielivet.

Lars Wittchen Sørensen har skiftet lange overarbejdsdage i det private ud med en stilling som integrationskoordinator i Region Syddanmarks centrale It-afdeling. Det har givet ham mere tid og overskud til familien.

 - Jeg er tilfreds med min løn, men det bedste ved min arbejdsplads kan ikke gøres op i penge. Jeg har omsorgsdage, langt bedre mulighed for barselsorlov og fleksibel arbejdstid. Det sidste betyder, at jeg kan variere længderne på mine arbejdsdage og lægge arbejdstimerne, så de passer med min kærestes arbejdsdage. Hun er sygeplejerske og har skiftende vagter, forklarer Lars Wittchen Sørensen.

Punkterer en myte om det offentlige

- Den fleksibilitet er guld værd for mig og min familie. Selv min nabo har bemærket, at jeg nogle dage kommer tidligere hjem. Hverdagen er mindre stresset, og jeg kan nå at hente min datter i institution. Om aftenen er jeg sammen med min familie i stedet for at sidde foran en skærm.

 - Nu hænger mit arbejds- og familieliv sammen. Før havde jeg meget overarbejde, nu har jeg indflydelse på min arbejdsdag. At jeg har en god løn og en bedre pensionsordning, end da jeg var funktionslønnet i det private, punkterer myten om, at man er dårligt lønnet i det offentlige.

Komplekse og kritiske it-systemer kan fikses med et klik på musen.

Billedet af, at offentligt ansatte ikke laver noget, anerkender Lars Wittchen Sørensen ikke. Han arbejder til daglig med at få komplekse og kritiske it-systemer til at tale sammen på tværs af sygehuse, praktiserende læger, kommuner og andre offentlige instanser. Arbejdet bringer ham rundt i landet, når han mødes med systemudviklere, leverandører og klinikere ude på sygehusene. Lars Wittchen Sørensen mener, at folk glemmer, at det offentliges it-systemer ikke kan fikses med et klik på musen.

IT, der hjælper med at gøre patienter raske

- Der er tale om vanvittigt komplekse og kritiske it-systemer, men jeg vil hellere arbejde med it, der hjælper med at gøre folk raske frem for at sikre bundlinjer og mersalg. Lige nu arbejder jeg med en ny medicinrobot, der kan læse informationerne i patienternes elektroniske journal. Jeg og teamet af integrationsudviklere sikrer, at de to forskellige it-systemer kan tale sammen, så robotten får besked, når en sygeplejeske bestiller medicin til en patient. Herefter sørger robotten for at dosere medicinen korrekt og pakke den til patienten. Når det projekt er færdigt, vil det give både læger, sygeplejersker og patienter en større sikkerhed og tryghed i behandlingen.

Veksler tillid til arbejdsglæde og overskud

- Kompleksiteten og patienterne i den anden ende kræver, at jeg er grundig og omhyggelig i mit arbejde, ellers stiger fejlmargen. Jeg har dygtige kolleger, og fagligheden er høj. Tilgangen er, at vi skal være realistiske omkring, hvad der er muligt. Ledelsen ved, at der skal være tid til at løse opgaverne ordentligt, og der er tillid til, at vi leverer den rigtige løsning i den bedste kvalitet. Den tillid veksler jeg om til arbejdsglæde og overskud, som jeg tager med hjem til familien.

Vil du med på holdet?

Region Syddanmarks IT-afdeling er løbende på udkig efter medarbejdere – lige i øjeblikket søger vi tekniske løsningsarkitekter, systemadministratorer og Senior IT-projektledere. Med ca. 200 stillinger i afdelingen får du gode muligheder for at udvikle dig – både i forhold til nye opgaver, kurser og on-the-job training.
 

Det lyder spændende - lad mig se de it-ledige stillinger.

 

Ja tak, lad mig søge blandt alle ledige stillinger i Region Syddanmark
Fakta

Lars Wittchen Sørensen er uddannet datamatiker og professionsbachelor i webudvikling. Han har været integrationskoordinator i Regional IT i Region Syddanmark siden 1. juni 2017.


Siden er sidst opdateret 27-02-2018.
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring