Gå til indhold
Forsiden | Kontakt | Ledige job | For ansatte | Presse og nyheder | Web-TV | Besuchen Sie unsere deutsche Website Visit our English website |
Region Syddanmark logo, link til forsiden

Gode uddannelsesmuligheder i hele regionen

Region Syddanmarks Uddannelsespulje har medfinansieret en række projekter, der beskæftiger sig med temaet "Gode uddannelsesmuligheder i hele regionen".  Her på siden kan du finde inspiration til dit projekt og se hvilke projekter, der har modtaget tilskud inden for dette tema.

Hvad indebærer "Gode uddannelsesmuligheder i hele regionen"?

En god tilgængelighed til uddannelser er vigtig. Det har betydning for de unges valg af ungdomsuddannelse, og hvorvidt de gennemfører den. Derudover giver en god tilgængelighed til de videregående uddannelser, bl.a. i form af et decentralt udbud, de unge mulighed for at videreuddanne sig uden at skulle flytte langt væk. Det har bl.a. betydning for arbejdsmarkedet og indkomstgrundlaget lokalt og regionalt, idet en del færdiguddannede vælger at blive boende tæt på den by, hvor de har gennemført deres uddannelse.

Igangværende projekter

Brobygning på skolehjem

Brobygning på skolehjem er en attraktiv mulighed for unge fra områder, hvor vækst- og fordelsuddannelser, som eksempelvis automatiktekniker, industritekniker, VVS og lastvognsmekaniker, ikke udbydes, på trods af at virksomheder i lokalområdet efterspørger kvalificeret arbejdskraft. Med inspiration fra efterskoleverdenen udvikles og implementeres i samarbejde med kommunerne et brobygningskoncept, hvor de unge gennem en koncentreret uge oplever skole- og fritidslivet på skolehjemmet. Projektet gennemføres i perioden oktober 2019 til december 2022 og fik den 16. december 2019 tilsagn fra regionsrådet om støtte på 2.003.711 kr.

Læs mere om Brobygning på skolehjem

Afsluttede projekter

Implementering og faglig forankring af et campusmiljø på Ribe katedralskole

Formålet med projektet ”Implementering og faglig forankring af et campusmiljø på Ribe Katedralskole” var at styrke og udbygge udbuddet af ungdomsuddannelser i Ribe til gavn for et stort antal elever i både Esbjerg, Vejen, Haderslev og Tønder Kommune. Projektet blev gennemført i perioden marts 2018 - december 2020. Projektet fik den 25. juni 2018 tilsagn fra regionsrådet om støtte på 2.436.405 kr.
Læs mere om Implementering og faglig forankring af et campusmiljø på Ribe Katedralskole

Sydfyns ungdomsuddannelser

Projektets mål var at skabe en højere grad af samarbejde, gerne en fusion, mellem projektets tre uddannelsesinstitutioner. Endemålet var at udbyde bedre ungdomsuddannelser på Sydfyn, herunder at fastholde og give unge i Faaborg-området et bredere udbud af ungdomsuddannelser. Projektet blev gennemført i perioden juli 2019 til september 2020 og fik den 24. juni 2019 tilsagn fra regionsrådet om støtte på 1.057.044 kr.
Læs mere om Sydfyns ungdomsuddannelser

Øget tilgængelighed til erhvervsuddannelser

Handelsgymnasiet Vestfyn i Glamsbjerg, EUC Lillebælt og SDE Odense-Vejle samarbejdede om at udvikle og gennemføre et nyt GF1 forløb målrettet elever, der vil uddanne sig til automatikteknikere, smede, elektrikere eller procesoperatører. Dette pilotprojekt havde baggrund i mangel på denne type faglærte og flere virksomheder, specielt Vestfyn, havde svært ved at skaffe lærlinge og støttede derfor projektet. Projektet løb i perioden 1. juli 2016 til 30. juni 2017 og fik den 26. juni 2016 tilsagn fra regionsrådet om støtte på 604.500 kr.
Læs nere om Øget tilgængelighed til erhvervsuddannelser

 


Siden er sidst opdateret 31-05-2021
Kontakt Region Syddanmark

Region Syddanmark | Tlf: 76 63 10 00 | CVR nr. 29190909 | Skriv til Regionen | Om hjemmesiden | Sitemap | Tilgængelighedserklæring